Het het sinteren proces van ceramisch poeder

April 21, 2021
Laatste bedrijfsnieuws over Het het sinteren proces van ceramisch poeder

Nadat het poeder door SLS wordt gesinterd, zal de sterkte van gesinterde delen toevoegt zijn. Toen sinteren, wegens het werk van beweging op hoge temperatuur, atoom intensifieerde, zodat meer atoom in de contactoppervlakte en oppervlakte dan plakkend krijgt. Met uitbreiding van oppervlakte en verbetering plakkend van gesinterde delensterkte, en gevormde gesinterde hals tegelijkertijd, liet het de originele korrel omzetten om een korrelinterface, de korrelgrens aan de interne beweging van deeltjes te vormen, die tot de korrelgroei leiden. Met de groei omhoog van gesinterde hals, daling van het totale volume van de porieruimte, de afstand korter tussen de deeltjes, begint het werkelijk van gesinterde densification van het lichaam. Zijn proces verdeelt in unobvious stap drie:


1) beginstap-Het originele contactpunt of de contactoppervlakte tussen deeltjes. Tijdens vloeibaar het sinteren proces, is de verhoging van dichtheid van het gesinterde lichaam een symbool van het sinteren. Het selectieve laser sinteren van ceramisch poeder impliceert complexe chemische metallurgie en fysieke metallurgieprocessen, de originele poedereigenschappen en de parameters van het laserproces om het het sinteren densificationproces en de gesinterde microstructuren te beïnvloeden en te bepalen, allebei waarvan elkaar aanvullen. Gebaseerd op de voorbereiding van SLS-Specifiek samengesteld ceramisch poeder, verkiest de auteur de aangewezen parameters van het laserproces die het sinteren experimenten uit te voeren, met de analyse van de microstructuur van gesinterde steekproeven worden gecombineerd de poedercomponenten te optimaliseren; en onderzoek het ceramische die mechanisme van poedersls densification, wordt voorgesteld om de procestekorten te controleren, de het sinteren methode verbeteren.

 

 

De invloed van fysische eigenschappen van poedermaterialen op ceramische kwaliteit


De fysische eigenschappen van het poedermateriaal omvatten deeltjesgrootte, de deeltjesmorfologie, de distributie van de deeltjesgrootte, smeltpunt, specifieke hitte. Deze eigenschappen van het poedermateriaal zijn dusdanig dat formability van de gesinterde delen het gemak waarmee het poedermateriaal voor selectieve laser die geschikt is sinteren en de capaciteit om gekwalificeerde prototypen of functionele delen te verkrijgen een significante niet goed behandelde invloed heeft is, zal niet alleen de kwaliteit van het vormen, beïnvloeden en zal zelfs leiden tot het volledige proces kan niet worden uitgevoerd.